A magyar-horvát határtérség 2021-2027-es programozási időszakához tartozó Fejlesztési Stratégia kidolgozásában már egy éve munkálkodnak cégünk munkatársai. A megbízás keretei között, a Pannon Európai Területi Társulás vezetésével, a HBH Kft. és a Logframe Kft. elkészítette a teljes programterületre vonatkozó helyzetelemzést, jelenleg zajlik az Interreg V-A Magyarország-Horvátország Együttműködési Program 2014-2020 hatásvizsgálata, mely elemzésekre és a lefolytatott interjúk és online kérdőíves felmérés tapasztalataira támaszkodva elkészítjük a Közös Fejlesztési Stratégiát, valamint 5 db magyar-horvát stratégiai projektjavaslatot.

A munka konkrét eredménye az új Magyar-Horvát CBC program első két fejezetének elkészítése lesz, ami kijelöli a Program következő 7 évre vonatkozó prioritásait és beavatkozási irányait.
Igaz még nincs végleges eredmény, ugyanakkor az elmondható, hogy a 350 magyar és horvát érintett által kitörlött kérdőív, személyes interjúk és elemzések alapján, a támogatáspolitika szempontjából legnépszerűbb területek a turizmus, a vállalkozás fejlesztés, a természetvédelem és az energetika.

2021 tavaszára a program első két fejezete elkészült és amennyiben a magyar-horvát Programbizottság és az Európai Bizottság is jóváhagyja, a Program 2020 őszén véglegesítésre kerülhet, ami az alapja lesz a várhatóan 2022 elején meghirdetésre kerülő magyar-horvát CBC pályázatoknak.